Summer exhibition 2017

Group exhibition including paintings by Ido Vunderink, Jan Van Den Dobbelsteen, Allan D'Arcangelo, Damien Hirst and Anton Heyboer

In deze zomerperiode houden wij de galeriedeuren gewoon open. Wij gaan er vanuit dat u niet zes weken in het buitenland verblijft. En in een periode zonder stress is kijken naar kunst nog leuker. Om het nog aantrekkelijker te maken bieden we voor elk wat wils.

De Summer Exhibition is geïnspireerd op de grootse jaarlijkse zomertentoonstelling van de Royal Academy of Arts in Londen waar elk lid een werk mag inleveren zonder ballotage. Die hebben wij natuurlijk wel maar het idee om een grote diversiteit aan werken van verschillende kunstenaars naast elkaar en door elkaar te hangen spreekt ons aan.

Bij mijn weten heeft Anton Heyboer niet eerder de zaal gedeeld met Damien Hirst en dat gaat wonderwel goed samen. De visuele banaliteiten van Hirst en zijn anarchistische benadering raken aan het compromisloze denken van Heyboer.

Van een andere orde en een ander werelddeel is een iconisch schilderij uit 1968 van Pop kunstenaar van het eerste uur Allan D’Arcangelo. Een geabstraheerde close-up van een Amerikaanse snelweg als icoon van het alledaagse. Dennis Hopper kan nooit ver weg zijn. Samen met minimal art voorman Sol LeWitt is D’Arcangelo verantwoordelijk voor de Amerikaanse inzending op deze zomertentoonstelling.

Van eigen bodem; het fundamentele en gelaagde onderzoek van Jan Van Den Dobbelsteen en de strenge geometrische formuleringen van Ido Vunderink. De alchemist versus de purist. Maar die combinatie blijkt heel goed samen te gaan omdat het ongrijpbare en het zuivere in alle goede kunst aanwezig is. Een onverwachte context maakt het mogelijk om werken opnieuw te bevragen. Nieuwe kansen dienen zich vanzelf aan. En daar is het ons om te doen in deze Hollandse editie van de Summer Exhibition.

Om de zomer te vieren maken we van de opening een feestelijk fuif met wijn, champagne en bitterballen.

Inquire about