Lucassen: Assemblages en Modifications

“De drie vormen van techniek die ik hanteer zijn het schilderij, de assemblage en de modification. Voor het schilderij is mijn uitgangspunt – de innerlijke reis – voor een aanzienlijk deel bepalend voor de inhoud. De modification beweegt zich meer dan mijn andere werk op het scherp van de snede. Is schijnbaar een wankel evenwicht tussen kunst en kitsch. Maar uiteindelijk een kunstwerk – absolute voorwaarde – dat naar vorm en inhoud, uitdrukking is van het hoge kitsch-gehalte van de westerse beschaving en haar cultuurvormen. Bij de assemblage is er een zeker evenwicht. Voor een ongeveer gelijk deel kan zowel het eerste als het tweede uitgangspunt bepalend zijn voor de inhoud.”

Enkele korte aantekeningen door Lucassen, februari 2014

Latest news

PRESS: Edo Dijksterhuis - Het effectieve geweld van Martin Disler

Het Parool, 25 september, 2020 "...Disler blijft overeind. Zijn werk is nu zelfs erg verfrissend omdat het zover verwijderd is van de aalgladde Instagram-plaatjes waar onze ogen mee zijn gedomesticeerd. Hier swipe je niet zomaar langs."

PRESS: Rudi Fuchs - Gedaanteverwisselingen

De Groene Amsterdammer, nr. 40, 2020

"Ik zie van alles, hoe ik dingen zie komt later. Het zijn eigenlijk onnavolgbare gedaanteverwisselingen, de kunst van Disler, we zien de een na de ander terwijl ze nog gaande zijn."

Emo Verkerk: In the Picture

IN THE PICTURE

Portraying the Artist

Van Gogh Museum, Amsterdam

more information

Rob Birza: Systems in Warped Space

Villa Mondriaan

Zonnebrink 4

7101 NC Winterswijk

Lucassen: The Joy of Painting

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517HV the Hague

HOGE LEEFTIJD GEEN BEZWAAR

FD Persoonlijk October 19, 2019

Lang leek de kunstwereld vooral gericht op jong talent. Voor oudere kunstenaars was er weinig aandacht. Langzaam verandert dat. Musea en galeries zien de waarde van kunst die in de loop der jaren is gerijpt en die verder gaat dan de waan van de dag

Read full article (Dutch)