Lucassen in Boys don't Cry

BOYS DON’T CRY

exhibition text (Dutch):

Dat is tenminste het beeld dat bestaat. Deze expositie wil het tegendeel beweren, en laat zien wat er gebeurt als we dat idee loslaten.

Boys don’t Cry is een groepsexpositie over de kwetsbaarheid van de man, over verdriet en lijden in werk van mannelijke kunstenaars. Minder macho energie, meer twijfel, misschien meer vragen dan kant en klare antwoorden. Een spectrum aan emoties wordt behandeld door middel van persoonlijke teksten bij werk van zestien beeldend kunstenaars: Schaamte, Melancholie, Rouw, Verlies, maar ook Verliefdheid en Hoop. Deze teksten zijn een oproep tot een open dialoog over kunst. Juist de teksten laten zien dat zelfs het lastigste kunstwerk heel persoonlijk kan zijn en je er een eigen betekenis aan kan geven.

Langestraat 56

7511 HC Enschede

Tuesday 10.00 - 18.00

Wednesday 10.00 - 18.00

Thursday 10.00 - 21.00

Friday 10.00 - 18.00

Saturday 10.00 - 17.00

Sunday 12.00 - 17.00

Latest news

PRESS: Edo Dijksterhuis - Het effectieve geweld van Martin Disler

Het Parool, 25 september, 2020 "...Disler blijft overeind. Zijn werk is nu zelfs erg verfrissend omdat het zover verwijderd is van de aalgladde Instagram-plaatjes waar onze ogen mee zijn gedomesticeerd. Hier swipe je niet zomaar langs."

PRESS: Rudi Fuchs - Gedaanteverwisselingen

De Groene Amsterdammer, nr. 40, 2020

"Ik zie van alles, hoe ik dingen zie komt later. Het zijn eigenlijk onnavolgbare gedaanteverwisselingen, de kunst van Disler, we zien de een na de ander terwijl ze nog gaande zijn."

Emo Verkerk: In the Picture

IN THE PICTURE

Portraying the Artist

Van Gogh Museum, Amsterdam

more information

Rob Birza: Systems in Warped Space

Villa Mondriaan

Zonnebrink 4

7101 NC Winterswijk

Lucassen: The Joy of Painting

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517HV the Hague

HOGE LEEFTIJD GEEN BEZWAAR

FD Persoonlijk October 19, 2019

Lang leek de kunstwereld vooral gericht op jong talent. Voor oudere kunstenaars was er weinig aandacht. Langzaam verandert dat. Musea en galeries zien de waarde van kunst die in de loop der jaren is gerijpt en die verder gaat dan de waan van de dag

Read full article (Dutch)