PODCAST: Lucassen voor Springvossen

“Er was bij mij op een gegeven moment vanuit mijn belangstelling voor zowel abstracte kunst als voor figuratieve kunst toch het idee dat er zoiets als een synthese mogelijk moest zijn. Daar dacht ik aan: een synthese tussen abstractie en figuratie die dus wel een nieuwe bijdrage aan de figuratieve kunst zou opleveren en ook moderne kunst zou zijn. Dus wat je kan zeggen is dat die nieuwe figuratie een voorbeeld is van een kunst die door de abstracte kunst is heen gegaan. Geheel anders dan de figuratie die in die periode beoefend werd en waar de moderne kunst eigenlijk niet voor bestond.”

Lucassen is deze week te gast bij Springvossen naar aanleiding van zijn tentoonstelling Schilderijen, Assemblages, Midificaties te zien in de galerie.

Te beluisteren via Spotify en AmsterdamFM

Lucassen, Soms een beetje bonnard, 1966
Lucassen, Soms een beetje bonnard, 1966

Latest news

PRESS: Edo Dijksterhuis - Het effectieve geweld van Martin Disler

Het Parool, 25 september, 2020 "...Disler blijft overeind. Zijn werk is nu zelfs erg verfrissend omdat het zover verwijderd is van de aalgladde Instagram-plaatjes waar onze ogen mee zijn gedomesticeerd. Hier swipe je niet zomaar langs."

PRESS: Rudi Fuchs - Gedaanteverwisselingen

De Groene Amsterdammer, nr. 40, 2020

"Ik zie van alles, hoe ik dingen zie komt later. Het zijn eigenlijk onnavolgbare gedaanteverwisselingen, de kunst van Disler, we zien de een na de ander terwijl ze nog gaande zijn."

Emo Verkerk: In the Picture

IN THE PICTURE

Portraying the Artist

Van Gogh Museum, Amsterdam

more information

Rob Birza: Systems in Warped Space

Villa Mondriaan

Zonnebrink 4

7101 NC Winterswijk

Lucassen: The Joy of Painting

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517HV the Hague

HOGE LEEFTIJD GEEN BEZWAAR

FD Persoonlijk October 19, 2019

Lang leek de kunstwereld vooral gericht op jong talent. Voor oudere kunstenaars was er weinig aandacht. Langzaam verandert dat. Musea en galeries zien de waarde van kunst die in de loop der jaren is gerijpt en die verder gaat dan de waan van de dag

Read full article (Dutch)